Witte wangetjes en een boutje met andere plannen!

09-02-2014 14:48

Sem had afgelopen week stiekum de velgringen en de witte wangen voor de wielen in Doitsjland besteld. Binnen het kwartier hadden we het  uiterlijk van de Burton met 37% opgewaardeerd. Kan toch haast niet..........èn toch is het gelukt! (zie foto op de gallerij)

Miezerige koude dag dus voornamelijk binnen gewerkt. S. heeft de twee "Combi"knopjes op het dashboard gemonteerd; verlichting/claxon en ruitesproeier en ruitewissers doen het. A. heeft tussendoor het bedieningsmechanisme van de verwarming onder het dashboard gemonteerd. Laat zich nu soepel bedienen. Hopelijk hebben we de verwarming niet al te vaak nodig.

En dan nu........de continuing story of Wouter! Hij had een mooi nieuw tandwiel voor de kilometerteller besteld. Ziet er strak uit. Nieuwe bout....ziet er strak uit! Niets zou een succes toch in de weg kunnen staan......toch? Toch bleef het kilometer-ding in de verzetstand staan. Uren prutsen en de nodige vloeken verder zat het ding ineens vast.........zelfs zonder boutje?!?! Hoe kan dat? Wie het weet mag het zeggen. W. heeft het boutje er voor de vorm maar even ingeplakt en de kilometerteller werkt!! De here zij geloofd en geprezen. Nu nog FF de handrem hefboom weer aan het chassis vastmaken en dan....! KAK er valt een wijtje tussen het remblokje en de remschijf. Het ding schijnt het daar erg naar zijn zin te hebben; maakt geen enkele aanstalten om daar weg te gaan! Goede raad is duur. Dùs de remklauw demonteren om een einde te maken  aan  dit verstopspelletje . En zo is het in een mum van tijd alweer 16.00u.

Oh ja, we hebben ook nog wat gedoe met de benzinemeter. Meter komt van de Biltema in Zweden en de vlotter komt van de Burton. Die twee kunnen het niet zo goed samen vinden. Een scheiding lijkt onafwendbaar. Metertje wordt vervangen door een metertje van stand! Ééntje van Burton , dus. W.en K gaan een weekje naar Zweden daarna is de rest van de familie de hort op.....even pauze!