mooi van buiten ...en van binnen??

08-12-2013 12:01

De maan scheen door de bomen en de wind bulderde in de schoorsteen de afgelopen week. Sinterklaas vierde zijn zoveelste verjaardag en wij buffelden op zaterdag 7 dec. gewoon verder. KOUD!!!! maar overwegend droog. De auto kon dus gewoon buiten staan; dat werkt toch het prettigst. Ruimte en licht en binnen iin de garage is het toch koud. Ben met de kartonnen mal van het dashboard naar de lokale ijzervreter geweest hier in Hoogeveen. Offerte aangevraagd voor een geschuurd RVS dashboard, op maat gemaakt. De ijzervreter gaf positieve signalen af.........maaaar de prijs ging ons toch royaal boven het  gedachte budget. Mal weer opgehaald en doorgegeven aan Wouter; die gaat nu in Utrecht op jacht naar een handige Harry.

Sem heeft deze hele dag zoet gebracht met de motorkap; slot en windvanger monteren. Dat viel nogal mee, maar om de motorkap goed te laten sluiten is een heel ander verhaal. De kap blijkt hier en daar toch in aanraking te komen met wat motoronderdelen. Luchtfilter iets verlaagt...hier en daar randjes weggeslepen van de motorkap. Een heel gedoe nog. Kap sluit nu wel maar nog niet soepeltjes! Verwarmingsbuizen van de uitlaatpotten naar het interieur gemonteerd en het bedieningsmechaniscme van de verwarming aangesloten. Werkt maar ook nog niet helemaal naar tevredenheid.

Wouter en ik (André dus) hebben ruitewissermotor en ruitewissers èn de voorruit weer gedemonteerd. De ruitsproeier en het zelfgemaakte ontwasemingsbuisje moesten worden gemonteerd. Onder het dashboard is het erg nauw allemaal...dus gewoon alles er uit....gaatje boren voor de ruitesproeier, sproeier plaatsen en alles weer monteren. Ik lag met m'n kop onder het dashboard in de auto en Wouter stond buiten de boel vast te draaien. Komt onze garage buurman ff langs voor een praatje: "Moet die oude man nu op z'n kop in de auto liggen?"vroeg hij..........hij bleek het, verdorie, over mij te hebben! Dat kon wel eens een kort gesprek worden!! Hij liet zich echter niet uit het veld slaan en heeft ons zeker 15 min. van het werk gehouden. Ruitontwaseming en sproeier geheel naar onze zin.

's Ochtends de spatborduitzetter voor gemonteerd. Dat zijn twee RVS strips die de voorspatborden iets naar buiten drukken. Ziet er inderdaad mooier uit.

Uurtje op de grond onder de auto liggen is wel frisjes. Dus met z'n allen tussen de middag naar "Charly" geweest. Happie doen en ff opwarmen. Charly is de plaatselijke snackbar in het winkelcentrum om de hoek. "Hé, jullie zijn een dag te vroeg....!"zei onze patatbakker. "het gebruikelijke recept?" vroeg hij. En, ja hoor, het is toch prettig dat sommige dingen voorspelbaar zijn. 3 patatjes oorlog met daarbij een medium milkshake. De Charlyjongens weten het al precies. Deze keer werden we zelfs beloond een een relatiegeschenk......een Charlyaansteker voor ons allen!

Deze keer géén foto's; het uiterlijk van de Burton heeft eigenlijk z'n definitieve stadium bereikt. Volgende week nog de knipperlichtjes  boven op de voorspatborden, verder zal er niet veel meer veranderen. Van "binnen"zijn we nog niet klaar. Het dashboard met de hele klokkenwinkel en de rest van de kabelboom moeten nog gedaan worden. Niet erg zichtbaar vanaf de buitenkant.......maar echte schoonheid zit natuurlijk ook van binnen. Daar wordt nog aan gewerkt.