Het Franse verzet gebroken!!

22-04-2013 10:31

Op zondag 21-04 is het hardnekkige Franse verzet gebroken. De sluitringen, van de wiellagers voor, zijn strijdend ten onder gegaan. De ring rechtsvoor zijn we te lijf gegaan met de pneumatische hamer; na een korte heftige strijd konden we ons nieuwe territorium in nemen en consolideren. Het linkerwiel was een heel ander verhaal. Vorige week zijn we begonnen de ring doormidden te boren; alle pogingen mislukten jammerlijk. Afgelopen week een paar professionele (= dure) boortjes gekocht, Dat zal em leren. Maar de eerste twee boortjes braken al na korte tijd...........het zal toch niet waar zijn..........dat Franse kr... zal toch niet...?!Toen een nieuw gaatje geboord in de sluitring zodat we grip kregen om een ferme tik in dwarse richting te geven. Met een schroevendraaier en een moker een paar lellen uitgedeeld.........en ja hoor, de ring brak. (zie foto; de beelden kunnen als schokkend worden ervaren). De schroevendraaier is als martelaar gestorven, die zit nu waarschijnlijk in de hemel met 70 maagdelijke schroevendraaiertjes om zich heen!

Verder hebben we een prettige dag gehad. Karin met haar ouders zijn nog even langs geweest. Die waren nieuwsgierig wat wij in ons schuurtje uitspookten. Ze waren in hun spiksplinter nieuwe Nissan Qasqai (hoe schrijf je dat?). Las vorige week op het 2CV kitcar forum het volgende: "liever oud en Frans dan nieuw en Japans". We hebben het er nog wel eens over bij een goed glas Franse wijn.

Gemonteerd zijn: dynamo. startmotor, uitlaat (RVS, jaja), handrem hefboom, aandrijfassen (nieuwe stofhoezen), remtrommel/RA, V snaar + ventilator, en als klap op de vuurpijl.......mijn verjaardagscadeau! Een designi olievulpijp, erg mooi en erg duur. En dan te bedenken dat ik pas over twee maanden jarig ben, tegen die tijd vraag ik gewoon weer een nieuw cadeautje.

Afgelopen week zijn de nieuwe banden thuis afgeleverd. Sem zal ze van de week mee naar school nemen om ze door één van zijn leerlingen te laten monteren (zie foto). De volgende keer kan de dame op eigen benen staan en is ze "rolbaar?!" Eerst nog even een weekje naar Zweden en boodschappen doen bij de Biltema. Klokkies met daarbij behorende sensoren en een ouderwetse vetspuit.

Sem heeft een eigen logo ontworpen met het nummer van de Burton en eenn verwijzing naar de drie bouwers, èèrg mooi geworden (zie foto).