De eerste 60 kilometer

02-04-2014 18:48

De kilometerteller staat niet meer op nul! De eerste 60 KM staan genoteerd, weliswaar niet op eigen kracht, maar toch!!

Maandag 14 april gaat ie naar de RIJKSDIENST WEGVERKEER voor de officiële keuring. In aanloop daartoe hebben we 1116 afgelopen zaterdag laten "voorkeuren" door de Burton Boys in Zutphen. De Burton aangekoppeld aan de triangel en de triangel aan de Saab gehaakt. Best wel spannend zo'n combi met een meesturende auto achter je! De Burton bleek een volgzaam typje te zijn. Géén centje pijn. De triangel zit misschien maar zo'n 15 cm. boven de grond maar dat heeft geen problemen opgeleverd. Onderweg geen enge geluiden of rook uit de draaiende onderdelen. VOORBEELDIG! Da's goed voor het zelfvertrouwen. De "voorkeurmeester" ging eerst FF pauze houden; daarna waren wij aan de beurt. Voor ons dus een Big Mac om de hoek met een shake erbij. Zon op de kop....wie doet je wat?

De "voorkeurmeester" is om 13.00u. begonnen en om 17.00u. was hij klaar. Klinkt erg dramatisch maar viel uiteindelijk toch nog wel mee. Één A4-tje met aanmerkingen en adviezen; dat viel volgens de mensen daar nog aardig mee. Wel leuk om complimenten te krijgen van vaklui over hoe de auto eruit zag..........mooi!//////netjes//////goed gedaan.......óók goed voor je zelfvertrouwen. De benzinetank hadden we verkeerd gemonteerd; hij rustte op het chassis terwijl die er onder moet hangen!? Da's een hele klus want die zit toch aardig weggebouwd. Zondag hebben W en S dat klusje alvast geklaard. Benzine leiding zat niet helemaal op de goeie plek, wiel rechtsachter had teveel speling (lager) en de veerpoot links achter had ook speling. (= ook al gefikst), de kabelboom zat te dicht bij de uitlaat en het hitteschild zat ook niet helemaal volgens de regels. De remcilinders (voor) kleven wat......en zo waren er verscheidene kleinere  kwaaltjes die nog verholpen moesten worden. De "voorkeurmeester"heeft ons nog even verder op weg geholpen door het rechter achterwiel even goed vast te zetten; terloops heeft hij de remcilinders van de achterwielen ook nog vervangen, die bleken toch niet fris meer te zijn.

Het "haakje" van de bank (was afgebroken) hebben de heren B. ook nog ff gelast. Kortom een nuttig besteedde middag met veel koffie en koud water, zittend aan de picknicktafel buiten op het terrein. Pauzes samen met het personeel; leuk team!! Soft-top was nog niet klaar maar moeders heeft ons getrakteerd op een tonneau........waarvoor hartelijk dank. Soft-top wordt na gestuurd . Aan het einde van de dag is de Burton achter de Xantia van W. naar z'n hok in A'doorn gebracht. Nog even hard klussen voor de 14e!! En dan.....!

Als je je produkt aan het oog van de meester voorlegt dan geeft dat toch een soort zenuwachtige buikkriebel, gezonde spanning zullen we maar zeggen. We hadden de indruk dat de meester ons produkt toch zeker kon waarderen en dat is óók goed voor ons zelfvertrouwen.